Amerikanska kuvertbröd

14 stycken
Amerikanska kuvertbröd
Betyg: (6st)

Ingredienser

25 g jäst
3 1/2 dl yoghurt värmd till 35 °C
1 msk Dansukker Brödsirap
1 dl flytande margarin
10 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Smula ner jästen i yoghurten. Blanda i sirapen och rör tills jästen löst sig. Låt jäsa i 30 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt hälften av margarinet samt degspadet och arbeta samman till en lös deg som hälls upp på mjölat bakbord. Knåda tills degen är jämn och smidig. Täck degen med plastfilm och låt jäsa i 1 timme. Forma degen till en fyrkant som kavlas tills den är 50 x 40 cm. Arbeta långsamt så att degen inte spricker. Pensla degplattan med resten av margarinet. Skär plattan i 5 cm breda längder. Lägg 5 remsor ovanpå varandra, smord sida på osmord sida. Skär sedan de båda remsorna i 7 fyrkanter som ställs i plåt- eller mufffinsformar. Låt jäsa under duk i 1 timme. Grädda i 15 minuter i 225 °C. Låt kuvertbröden svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker