Äppel- och vaniljfyllda pajer

10 pajer Ca 1 timme
Äppel- och vaniljfyllda pajer
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Vaniljkräm

    • 2 äggulor
    • 3 msk Dansukker Strösocker
    • 1 msk majsstärkelse
    • 1 1/4 dl grädde
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
    • 10 g smör, rumstempererat

    Pajdeg

    • 10 smördegsplattor

    Äppelfyllning

    • 3 äpplen
    • 20 g smör
    • 3/4 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 1/2 tsk kanel, malen
    • 1 nypa salt

    Garnering

    • 1 äggvita
    • Dansukker Rörsocker Strö

    Börja med vaniljkrämen. Vispa äggulor, socker och majsstärkelsen poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap och häll över äggsmeten.

    Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat.

    Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

    Sätt ugnen på 200 °C. Ta ut smördegsplattorna från frysen och lägg dem på en plåt för att tina.

    Förbered äppelfyllningen. Skölj, skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt äpplena, farinsocker, kanel och en nypa salt. Rör om och stek i cirka 2 minuter. Ställ för att svalna.

    Lägg 1 matsked vaniljkräm på en sida av smördegsplattan. Lägg sedan 1 matsked äppelfyllning ovanpå. Vik över den andra sidan över fyllningarna och nyp ihop kanterna med en gaffel.

    Vispa upp äggvitan och pensla över pajerna. Strö över rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter.

    Servera pajerna när de svalnat något.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker