Äppel- och plommonmarmelad

2 burkar 40 minuter
Äpplen och plommon är en fin kombination, inte minst i en marmelad. Vår härliga äppel- och plommonmarmelad får en läcker färg och är utmärkt god som fyllning i olika bakverk, som tillbehör till fattiga riddare och frukostgröten.
Äppel- och plommonmarmelad
Betyg: (91st)

Ingredienser

  • 400 g plommon
  • 400 g äpplen
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 citron, saften
  • 400 g Dansukker Syltsocker

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar.

Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar. Lägg plommon, äpplen, vatten och citron i en kastrull och sjud under lock i 5-10 minuter.

Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 2 minuter.

Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker