Äpplegelé med calvados - Recept

Äpplegelé med calvados

Enkel äpplegelé med en skvätt calvados, så lyxigt! Koka snabbt och enkelt din egen äppelgelé på Gelésocker Multi. Passar utmärkt till fågel.
Äpplegelé med calvados
Betyg (15st)

Ingredienser

  • 1 kg sura äpplen
  • 1/2 liter vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Dansukker Gelésocker Multi, 1 dl per dl avrunnen saft
  • 5 cl Calvados

Skär äpplena i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vatten, kanel, stjärnanis. Koka på svag värme i 20 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 15 minuter. Mät saften och häll tillbaka i den nu rengjorda grytan. Tillsätt vaniljsocker och gelésocker. Koka upp och koka i 1/2 minut. Tillsätt calvadosen. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylskåp.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;