Äpplehalvor med vinbärsglass

4 portioner
Äpplehalvor med vinbärsglass
(0)

  • 2 äpplen
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 3 dl svarta vinbär färska eller frysta
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl naturell yoghurt

Skala äpplena och dela dem tvärs över. Koka upp vatten och socker i en kastrull och lägg i äpplehalvorna. Stäng av värmen på plattan och låt äpplehalvorna svalna i vattnet. Blanda vinbär, florsocker och glykossirap i en kastrull och sjud i 5 minuter. Låt svalna. Tillsätt vaniljsocker och yoghurt. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 5 timmar. Ställ äpplehalvorna på assietter och fördela därefter vinbärsglassen ovanpå.

Vinbären kan bytas ut mot andra bär.