Äpplekaka

8-12 portioner
Äpplekaka
Betyg: (7st)

Ingredienser

750 g äpplen

Smet
3 dl Dansukker SteviaSocker
2 tsk bakpulver
2 dl Provena Flour mix with oats
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl kokosflingor
150 g lättmargarin
3 ägg
1 dl lättyoghurt

Till formen
margarin
kokosflingor

Sås
2 dl minifraiche
1 dl kesella
2 msk Dansukker Vaniljsocker

Smöra en rund form och strö den med kokosflingor. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär äpplehalvorna i tunna klyftor och lägg i formen. Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Tillsätt margarinet, äggen och yoghurten och rör till en jämn smet som bres ut över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter.

Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera kakan ljummen med såsen till.

Receptet är framtaget av

Dansukker