Äpplepaj med kokos

cirka 8 bitar
Äpplepaj med kokos
Betyg: (17st)

Ingredienser

100 g lättmargarin
2 dl havregryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker SteviaSocker

Fyllning
400 g äppleklyftor, skalade
2 dl Dansukker SteviaSocker
2 ägg
2 1/2 dl kokosflingor
1/2 dl vetemjöl

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga och ställ i kylen i minst 30 minuter. Lägg äppleklyftorna i pajskalet. Vispa samman steviasocker och ägg till en luftig smet. Blanda kokosflingor och vetemjöl och vänd ner i smeten. Häll smeten över äppleklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Servera med en klick mini fraiche som smaksatts med vaniljsocker.
 

Näringsberäkning

Portion (per port, utan minifraiche)
kJ 1230
kcal 295
protein, gram 5
fett, gram 14
kolhydrater, gram 34
kh från SteviaSocker, gram 14

Receptet är framtaget av

Dansukker