Äpplepaj med mandel

cirka 8 portioner
En klassisk äppelpaj med mandel - en säker vinnare.
Äpplepaj med mandel
Betyg: (0st)

Ingredienser

Deg
125 g smör eller margarin
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg

Fyllning
500 g äpplen
250 g mandelmassa
3 ägg
3 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila kallt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 °C. Tryck ut degen i en pajform. Nagga.

Blanda mandelmassan med äggen. Rör i mjölet och därefter mjölken. Häll smeten i formen.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Tryck ner klyftorna i smeten. Häll över rörsockret.

Grädda äpplekakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.

Äpplekakan serveras ljummen eller kall, gärna med lite lättvispad grädde eller creme fraiche, vaniljsås eller vaniljglass.

Receptet är framtaget av

Dansukker