Äpplesoppa

Använd din äppelskörd till alla möjliga godsaker och koka din egen äpplesoppa. Smaksätt din äpplesoppa med kanelstång och servera den iskall.

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 citron 
8 dl äpplejuice 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 kanelstång 
2 msk potatismjöl 
2-3 äpplen 
isbitar

Instruktioner

Tvätta citronen noga. Dela den och pressa ur saften. Blanda citronsaft, juice, vaniljsocker och kanel i en kastrull och koka i 2-3 minuter. Ta upp kanelstången. Rör ut potatismjölet i ett par matskedar vatten och red av soppan. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äppleklyftorna i soppan. Ställ för att svalna. Vid serveringen hälls soppan i tallrikar med isbitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.