Äpplesylt med ingefära - Recept

Äpplesylt med ingefära

cirka 1 liter 45 minuter
Koka din egen äpplesylt med ingefära, både enkelt och gott. Äpplesylt passar både till ostbrickan och på mackan. Ingefära ger extra krydda till sylten.
Äpplesylt med ingefära
Betyg (56st)

Ingredienser

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 1 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • saft och skal från 1 citron, gärna obesprutad
  • 1/2 kg Dansukker Strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt.

Blanda äpplen, ingefära, vatten, citron och strösocker i en gryta och sjud under omrörning i cirka 30 minuter.

Tag grytan från värmen. Skumma. Tillsätt natriumbensoatet.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;