Asiatisk dijon- och muscovadolax

Asiatisk dijon- och muscovadolax är lika god grillad som i ugnen. Muscovadosockret och de asiatiska smakerna från misopastan och risvinägern passar perfekt i marinaden.

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

4 bitar (cirka 500 g) laxfilé.
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk grovkornig senap
1 msk dijonsenap
1 msk vit misopasta (pasta av sojabönor)
1 msk risvinäger
2 tsk ljus soja
1 vitlöksklyfta, hackad

Instruktioner

Blanda muscovadorörsocker, senap, misopasta, vinäger, soja och vitlök i en skål. Lägg i laxfiléerna och låt marinera i minst 30 minuter.

Placera laxen i en ugnsfast form och tillaga ugn i ca 10 minuter på 200 °C. Det går även bra att grilla laxfiléerna, men tänk då på att torka bort överflödig glaze från fisken innan grillningen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.