Asiatisk dijon- och muscovadolax

Asiatisk dijon- och muscovadolax är lika god grillad som i ugnen. Muscovadosockret och de asiatiska smakerna från misopastan och risvinägern passar perfekt i marinaden.

4 portioner

Betyg (1 st)

Ingredienser

4 bitar (cirka 500 g) laxfilé.
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk grovkornig senap
1 msk dijonsenap
1 msk vit misopasta (pasta av sojabönor)
1 msk risvinäger
2 tsk ljus soja
1 vitlöksklyfta, hackad

Instruktioner

Blanda muscovadorörsocker, senap, misopasta, vinäger, soja och vitlök i en skål. Lägg i laxfiléerna och låt marinera i minst 30 minuter.

Placera laxen i en ugnsfast form och tillaga ugn i ca 10 minuter på 200 °C. Det går även bra att grilla laxfiléerna, men tänk då på att torka bort överflödig glaze från fisken innan grillningen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!