Bakad äpplehalva med havrecrunch

6 portioner

50 minuter

Betyg (18 st)

Ingredienser

3 stora äpple
30 g smör
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk kanel

Havrecrunch
80 g smör
3 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 tsk kanel
1 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 nypa salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Skala äpplena och dela på mitten. Skär bort kärnorna och det hårda runt. Skär smala snitt i längs med äpplehalvorna. Smöra en ugnsform och lägg i äpplehalvorna.

Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadorörsocker, sirap och kanel. Blanda ihop smeten och pensla på äpplena.

Täck formen med ett folieark och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Gör under tiden havrecrunchet. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Rör om.

Ta ut äpplena från ugnen och ta bort foliearket. Fördela havrecrunchet på äpplehalvorna och ställ högst upp i ugnen. Grädda i cirka 10 minuter.

Servera med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.