Bakad äpplehalva med havrecrunch

6 portioner 50 minuter
Bakad äpplehalva med havrecrunch
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 3 stora äpple
  • 30 g smör
  • 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 1 tsk kanel

Havrecrunch

  • 80 g smör
  • 3 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 °C.

Skala äpplena och dela på mitten. Skär bort kärnorna och det hårda runt. Skär smala snitt i längs med äpplehalvorna. Smöra en ugnsform och lägg i äpplehalvorna.

Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadorörsocker, sirap och kanel. Blanda ihop smeten och pensla på äpplena.

Täck formen med ett folieark och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Gör under tiden havrecrunchet. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Rör om.

Ta ut äpplena från ugnen och ta bort foliearket. Fördela havrecrunchet på äpplehalvorna och ställ högst upp i ugnen. Grädda i cirka 10 minuter.

Servera med vaniljglass.

Receptet är framtaget av

Dansukker