Banankola-kaka

Banankola-kaka, en twist på bannoffie pie som är riktigt god. Gör din botten på farinsocker och garnera den med kolasås, bananskivor, grädde och små gräddkolor.

cirka 20 bitar

Betyg (30 st)

Ingredienser

Botten
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Farinsocker
2 dl vetemjöl
2 krm salt
3/4 dl hackade nötter, valfri sort

Fyllning
2 bananer
1 burk söt kondencerad mjölk eller dulce de leche

Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g gräddkola, till exempel mjuk Werters, i små bitar

Instruktioner

Köp färdig dulce de leche eller börja med att koka den kondencerade mjölken till kolasås. Ta etiketten av burken och lägg den i en stor gryta med vatten och koka den i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden annars kan den explodera. Detta kan göras dagen innan.

Lägg matfett och farinsocker i en skål och vispa det luftigt med elvisp. Arbeta därefter in de övriga ingredienserna. Tryck ut degen i en smord form, gärna fyrkantig cirka 20 x 20 cm, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

Bred ut kolasåsen över bottnen. Skala och skiva bananerna och lägg ovanpå kolan.

Vispa grädde, flor- och vaniljsocker fast. Bred ut grädden över bananerna. Strö på kolabitarna precis innan servering eftersom de annars löses upp av grädden. Skär i rutor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.