Bärtarteletter

ca 8 stycken
Bärtarteletter
Betyg: (5st)

Ingredienser

Pajskal
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg

Kräm
3 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl sötmandel
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Fyllning
1/2–1 liter färska bär

Gelé
2 dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Blanda samman vetemjöl, margarin, rörsocker och ägg, ingredienserna till degen. Tryck ut degen i små portionsformar. Ställ formarna i kylen i 1/2 timme. Grädda därefter skalen i 225° i ca 10 minuter. Låt svalna.

Blanda mjölk, grädde och Gelésocker Multi i en kastrull och koka i 1/2 minut. Skålla, skala och finhacka mandlarna. Blanda ner mandelhacket i krämen. Bred ut krämen i skalet. Lägg bären ovanpå krämen.

Blanda vatten och Gelésocker Multi i en kastrull och koka i 1/2 minut. Låt svalna innan det skedas över bären. Bärtarteletterna förvaras svalt till serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker