Ingredienser
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
Kräm
3 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl sötmandel
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Fyllning
1/2–1 liter färska bär
Gelé
2 dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Blanda samman vetemjöl, margarin, rörsocker och ägg, ingredienserna till degen. Tryck ut degen i små portionsformar. Ställ formarna i kylen i 1/2 timme. Grädda därefter skalen i 225° i ca 10 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, grädde och Gelésocker Multi i en kastrull och koka i 1/2 minut. Skålla, skala och finhacka mandlarna. Blanda ner mandelhacket i krämen. Bred ut krämen i skalet. Lägg bären ovanpå krämen.
Blanda vatten och Gelésocker Multi i en kastrull och koka i 1/2 minut. Låt svalna innan det skedas över bären. Bärtarteletterna förvaras svalt till serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.