Biscotti

cirka 40 stycken
Biscotti
Betyg: (34st)

Ingredienser

1 1/2 dl grovhackad mandel
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker
1 citron, gärna obesprutad, rivet skal
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 °C.

Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner de övriga ingredienserna. Rulla ut degen till längder på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda biscottina mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Skär längderna i 3–4 cm långa bitar. Grädda biscottibitarna i 200 °C i ytterligare 6 minuter med snittytorna uppåt. Vänd därefter på dem och grädda dem lika länge med den andra snittytan uppåt, så att de blir spröda.

Förvara biscotti i en burk med tättslutande lock.

Receptet är framtaget av

Dansukker