Blodgrape- och clementinmarmelad

1 burk 40 min.
En härligt bitter marmelad med blodgrapefrukt och clementiner. Perfekta att servera tillsammans med scones och en ostbricka. Glöm inte att använda Dansukker Syltsocker, så blir din blodgrape- och clementinmarmelad klar på ett par minuter.
Blodgrape- och clementinmarmelad
Betyg: (37st)

Ingredienser

  • 1 blodgrape (180 g)
  • 2 clementiner (100 g)
  • 280 g Dansukker Syltsocker
  • 1 dl vatten

Skala och filéa grapefrukten och clementinerna. Skär fruktköttet i bitar och pressa ut saften ur skalen om det finns något fruktkött kvar.

Lägg fruktkött och saft i en kastrull tillsammans med syltsocker och vatten.

Låt koka i cirka 10 min. Skumma väl.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker