Brantevikssill

Brantevikssill är en klassiker från Brantevik på Österlen. Gör din hemmagjorda brantevikssill och imponera på gästerna. Bjud på denna härliga sill.

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 kg sillfilé

Lag
6 dl vatten
1 dl ättika (24 %)
2 msk salt

Inläggning
3 dl Dansukker Strösocker
2 msk krossade vitpepparkorn
2 msk krossade kryddpepparkorn
2 msk citronpeppar
2 smulade lagerblad
2 stora, tärnade gula lökar
2 stora, tärnade rödlökar
1 stor knippa hackad dill

Instruktioner

En klassiker från Brantevik på Österlen i Skåne.

Skölj sillen i kallt vatten. Blanda samman lagen och låt sillfiléerna ligga i lagen i ett dygn. Ta upp sillen och låt den rinna av. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk. Låt sillen dra ett par dagar i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.