Bruscetta med marinerade räkor

4 pers

Betyg (30 st)

Ingredienser

2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk Dansukker Florsocker
1/2 kg räkor med skal
2 salladslökar
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1-2 minibaguetter

Garnering
dill

Instruktioner

Blanda olja, vinäger och florsocker i en skål. Rensa räkorna och lägg ner i marinaden. Skölj löken noga och skär den i tunna ringar. Skålla, skala och kärna ur tomaten. Skär tomaten i små tärningar. Blanda lökskivor och tomattärningar i räkröran. Skala och dela vitlöksklyftan. Skär brödet i sneda skivor och rosta dem. Gnid de nyrostade brödskivorna med vitlöken. Fördela räkröran på brödskivorna. Garnera med dill. Servera genast.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.