Ingredienser
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl hel bulgur
(1 dl hackad persilja)
1 förp. tärnat bacon
4 skivor bacon
1 liten rödlök
1 liten gul paprika
1 dl hackad persilja
Salladsblad t ex röd mangold
1/2 dl pinjekärnor
1/2 dl torkade tranbär
Dressing
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
2 tsk sambal oelek
Instruktioner
Häll vattnet i en kastrull. Lägg i buljongtärningen och koka upp. Rör i bulguren och sjud under lock i 12 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt stå i 10 minuter.
Stek bacontärningarna och lägg upp dem på ett hushållspapper. Halvera baconskivorna och stek dem knapriga. Lägg dem på hushållspapper. Skala och tärna löken. Skölj och tärna paprikan. Blanda samman bulguren med bacontärningarna, löken, paprikan och persiljan.
Lägg några salladsblad på fyra assietter. Fördela bulgurblandningen på salladen.
Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Strö pinjekärnor och tranbär över salladen.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och droppa lite av denna på salladen. Servera resten av dressingen till salladen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.