Charlotte Russe kaka

Charlotte Russe kaka

1 kaka
Charlotte Russe kaka är en saftig kaka gjord på rulltårta. Denna kaka har juliga smaker av lingon och tranbär och passar perfekt till julhelgerna.
Charlotte Russe kaka
Betyg (7st)

Ingredienser

3 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Fyllning till rulltårtan
2-3 dl lingonsylt

Fyllning 1
6 dl vispgrädde
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Fyllning 2
200 g lingon eller tranbär
6 dl utspädd lättdryck lingon
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
Dansukker Florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.

Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från bottnen. Bred på sylten. Rulla samman. Låt svalna.

Klä en form med plastfilm. Skär kakan i tunna skivor och täck formens botten och sidor.

Koka grädden och gelésockret i 1/2 minut. Låt svalna något innan det hälls över kakan i formen. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg lingon eller tranbär på fyllningen. Koka dryck och gelésocker i 1/2 minut. Låt svalna något innan det hälls över bären. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp kakan på ett fat och dofta över lite florsocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;