Chocolate chip cookies

ca 45 st
Chocolate chip cookies
Betyg: (171st)

Ingredienser

225g Osaltat smör
200g Strösocker
225g Farinsocker
1 st Stort ägg
2 st Stora äggulor
1 tsk Vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
350g Vetemjöl
10g Maizena
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
400g Mörka chokladpellets / bitar
50g Valnötter

Sätt ugnen på 180 grader.
Rosta valnötterna i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda ihop smör och socker tills det blir ljust och luftigt. Detta tar ca 3 minuter.
Blanda ner det hela ägget och rör samman innan du tillsätter äggulorna, en åt gången. Tillsätt sedan vaniljextrakt och blanda till en luftig smet i ca 2 minuter.
Blanda samman mjöl, maizena, bakpulver och bikarbonat.
Rör ner det torra i smörblandningen och blanda tills du har en jämn smet.
Blanda ner valnötterna och chokladen, men spara gärna några bitar choklad som du kan lägga ovanpå kakorna när du tar ut dem ur ugnen, som dekoration.
Använd en glasskopa och skopa upp smeten med, på så sätt får du ut lika stora kakor varje gång.
Lägg kakorna på bakplåtspapper med extra mellanrum, då kakorna kommer att flyta ut. Strö gärna lite havssalt på toppen.
Baka kakorna i mitten av ugnen i 10 - 13 minuter.
När du tagit ut kakorna, dekorera direkt med chokladbitarna så att dessa smälter av kakornas värme.

Tips
När jag bakar dessa kakor, så sätter jag ugnen på varmluft, för då blir kakorna lite extra fluffiga.

Recept Manuela Kjeilen