Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting

cirka 16 stycken
Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting
Betyg: (14st)

Ingredienser

Kakor
3 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 stora ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g mörk choklad hackad
1 tsk bakpulver
1 1/4 tsk flingsalt
5 1/2 dl havregryn

Jordnötssmör-frosting
2 msk smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Florsocker
1 dl creamy naturell jordnötssmör
3 msk mjölk
1/2 tsk flingsalt

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda mjölet och kakao i en skål och ställ den åt sidan.

Vispa smör och socker så det blir ljust och krämigt.

Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda väl.

Rör ner havregryn, mjöl, kakaoblandningen och den hackade chokladen.

Rulla små bollar 2-3 cm i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite med fingret eller handflatan.
Baka av i cirka 10-12 minuter. Låt dem svalna ordentligt.

Gör frostingen genom att tillsätta rumsvarmt smör, florsocker, mjölk och salt i en skål. Vispa ihop så frostingen blir lätt och krämig.

Lägg cirka 1 tsk frosting i mitten på en kaka och placera den andra kakan ovanpå. Tryck försiktigt ihop kakorna så fyllningen tittar fram vid kanten.

Receptet är framtaget av

Dansukker