Choklad- och kokosrutor

20 stycken
Choklad- och kokosrutor
Betyg: (5st)

Ingredienser

3 ägg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
100 g smör eller margarin

Kokossmet
75 g smör eller margarin
3 dl kokosflingor
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
2 små ägg

Garnering
Dansukker Florsocker 

Smöra och mjöla en liten långpanna ca 20 x 30 cm.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och matfett och tillsätt i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200 °C. Blanda samtliga ingredienser till smeten i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock smet.

Ta ut kakan, öka ugnsvärmen till 225 °C. Bred kokossmeten över chokladkakan och sätt formen mitt i ugnen och grädda i ytterligare cirka 10 minuter, tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar. Dofta florsocker över kakan vid serveringen. Kakan går att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker