Choklad-kokosrutor

Saftiga chokladrutor med segt kokostäcke. Går utmärkt att frysa in.

ca 30 bitar

Betyg (77 st)

Ingredienser

6 ägg
500 g Dansukker Farinsocker
2 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Täcke
400 g kokos
150 g smör eller margarin
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 stora eller 4 små ägg

Till formen
smält smör eller margarin
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Vispa ägg och farin pösigt. Blanda farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vänd ner i smeten tillsammans med margarinet. Bred ut smeten i smord och sockrad långpanna, 30 x 40 cm och grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 20 minuter.

Blanda samman samtliga ingredienser till smeten i en gryta och sjud under under vispning till en krämig smet. Bred smeten över chokladbottnen och grädda kakan i ytterligare 10 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Dofta eventuellt över lite florsocker vid serveringen. Choklad-kokos-rutorna går bra att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.