Choklad-mockatårta

cirka 16 bitar

Betyg (30 st)

Ingredienser

6 äggvitor (2 dl)
3 1/2 dl Dansukker Strösocker

Kräm
1 1/2 msk starkt, kallt kaffe
250 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
3 äggulor

Garnering
mandelspån
Dansukker Florsocker eller kakao efter smak

Instruktioner

Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 22 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på 125 °C.

Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Fördela och bred ut smeten i rundlarna på bakpapperet.

Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid ca 1 3/4 timme. Lossa bottnarna från papperet.

Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i sänder, under omrörning. Rör till sist i kakao och kaffet.

Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred kräm runt kanterna. Tryck fast mandelspån runt choklad-mockatårtan. Spritsa därefter ett snyggt mönster uppe på tårtan. Dofta över lite florsocker eller kakao efter smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.