Choklad-mockatårta

cirka 16 bitar
Choklad-mockatårta
Betyg: (26st)

Ingredienser

6 äggvitor (2 dl)
3 1/2 dl Dansukker Strösocker

Kräm
1 1/2 msk starkt, kallt kaffe
250 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
3 äggulor

Garnering
mandelspån
Dansukker Florsocker eller kakao efter smak

Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 22 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på 125 °C.

Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Fördela och bred ut smeten i rundlarna på bakpapperet.

Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid ca 1 3/4 timme. Lossa bottnarna från papperet.

Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i sänder, under omrörning. Rör till sist i kakao och kaffet.

Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred kräm runt kanterna. Tryck fast mandelspån runt choklad-mockatårtan. Spritsa därefter ett snyggt mönster uppe på tårtan. Dofta över lite florsocker eller kakao efter smak.

Receptet är framtaget av

Dansukker