Chokladfondant med ingefära

10 portioner
Chokladfondant med ingefära
Betyg: (145st)

Ingredienser

  • 10 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ
  • 200 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk mald ingefära
  • Smör + strösocker till formarna
  • Tranbär eller annat valfritt bär till servering

Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.

Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.

Rör ner mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.

Rör tills det blir en slät och blank kräm.

Smöra och sockra formarna.

Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan du förbereda.

Sätt ugnen på 200 °C och sätt in formarna i mitten av ugnen.

Grädda i 6-8 minuter, passa noga så de inte blir övergräddade. Mitten ska vara mjuk och rinnande.

Servera dem direkt med en klick glass eller grädde och valfria bär.


Tips!
Pudra med florsocker och garnera med tranbär.

Receptet är framtaget av

Dansukker