Chokladfondant

6 portioner 45 minuter
Chokladfondant
(121)

  • 6 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ
  • 100 g smör
  • 110 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • ca 30 mörk choklad
  • Smör + strösocker till formarna
  • Hallon eller annat valfritt bär till servering

Hacka choklad och smält tillsammans med smör över ett vattenbad.

Vispa ägg, muscovadorörsocker och strösocker i en bunke.

Vispa ner mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.

Rör tills det blir en slät och blank kräm.

Smöra och sockra 6 formar.

Fördela smeten i formarna och lägg i en chokladbit i varje form.

Sätt ugnen på 200 °C och sätt in formarna i mitten av ugnen.

Grädda i 6-8 minuter, passa noga så de inte blir övergräddade. Mitten ska vara mjuk och rinnande.

Servera dem direkt med en klick glass eller grädde och valfria bär.


Tips!

Pudra med florsocker och garnera med hallon.

 

Se film: Så här gör du Chokladfondant