Chokladhjärtan med mintchokladmousse

4 stycken
Chokladhjärtan med mintchokladmousse
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 50 g choklad, valfri sort
  • 4 kakformar i form av hjärtan

Fyllning

  • 60 g After Eight*
  • 1 msk vatten
  • 15 g osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 2 msk Dansukker Strösocker

Eventuell garnering

  • kakpynt

Klä formarna med plastfilm. Smält chokladen över vattenbad. Pensla formarna med chokladen. Ställ svalt för att stelna. Vänd på formarna och tag bort plastfilmen.

Lägg After Eight, vatten och smör i en skål som ställs over en kastrull med varmt vatten tills allt är smält. Rör i äggulan. Vispa äggvitan med sockret till fast skum och vänd ner i chokladsmeten. Fyll moussen i chokladformarna. Garnera eventuellt med kakpynt t ex små sockerhjärtan eller silverkulor.

*Tag gärna vit After Eight om chokladformarna är mörka och mörk After Eight till vita formar.

Receptet är framtaget av

Dansukker