Chokladkola med muscovadorörsocker

cirka 40 stycken
Chokladdoppade delikatesser, muscovadorörsockret ger kolan en härlig smak.
Chokladkola med muscovadorörsocker
Betyg: (26st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad till garnering

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull med tjock botten och koka upp. Låt sjuda under omröring då och då tills temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer, annars kan man testa att droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar cirka 30-40 minuter innan kolan når rätt temperatur.
Häll ut kolasmeten i en bakplåtsförsedd form och låt stelna.
Skär kolan i lagom stora bitar.
Smält chokladen över vattenbad och doppa varje bit i chokladen. Lägg på galler för att stelna.
Slå in kolan i snyggt papper om så önskas.

 

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Receptet är framtaget av

Dansukker