Chokladtårta med apelsinfromage

12 bitar

Betyg (36 st)

Ingredienser

Kaka
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 msk kakao
2 dl mjölk
125 g smör eller margarin
2 ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
3 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk apelsinjuicekoncentrat

Garnering
2 apelsiner
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.

Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd i gulor och florsocker.

Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i matfettet. Häll smeten i formen och grädda chokladtårtan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.

Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med gelésockret i 1/2 minut. Vispa den övriga grädden, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juicekoncentrat och gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.

Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan.

Koka upp vatten och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.

Du kan byta ut apelsiner mot annan frukt eller bär. Välj juice som passar i smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.