Chokladtårta med apelsinfromage

12 bitar
Chokladtårta med apelsinfromage
Betyg: (25st)

Ingredienser

Kaka
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 msk kakao
2 dl mjölk
125 g smör eller margarin
2 ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
3 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk apelsinjuicekoncentrat

Garnering
2 apelsiner
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 1/2 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.

Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd i gulor och florsocker.

Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i matfettet. Häll smeten i formen och grädda chokladtårtan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.

Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med gelésockret i 1/2 minut. Vispa den övriga grädden, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juicekoncentrat och gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.

Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan.

Koka upp vatten och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.

Du kan byta ut apelsiner mot annan frukt eller bär. Välj juice som passar i smak.

Receptet är framtaget av

Dansukker