Chokladtårta

10 -12 portioner
Chokladtårta
Betyg: (14st)

Ingredienser

    Deg

    • 200 g smör eller margarin
    • 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 50 g kakao

    Fyllning

    • 100 g mörk choklad av god kvalitet
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 1 1/2 dl mjölk
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 msk kakao
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3 msk vetemjöl
    • 3 äggulor

    Glasyr

    • 1 dl Dansukker Vit Sirap
    • 75 g mörk choklad av god kvalitet
    • 2 tsk smör eller margarin

    Tillbehör

    • 2-3dl vispgrädde
    • 250 g hallon
    • 2-3 msk Dansukker Florsocker

    Tårtan skall bakas dagen innan den skall ätas för att få rätt smak och konsistens.

    Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Dela degen i tre lika stora bitar som kavlas ut till runda kakor, cirka 25 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt chokladen till fyllningen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman tårtan. Bryt chokladen till glasyren i små bitar och blanda tillsammans med sirap och matfett i en kastrull och koka upp. Bre den varma glasyren över tårtan. Vispa grädden till fast skum. Mosa hallonen och tillsätt florsocker. Servera grädden och hallonsåsen till tårtan. 

    Receptet är framtaget av

    Dansukker