Kaka
Tryffel
Glasering
Garnering
Vispa ägg och muscovadorörsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i margarin och vatten. Häll smeten i smord och bröad avlång form, cirka 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr i mitten.
Blanda choklad, vispgrädde, florsocker och kakao i en kastrull och sjud på svag värme tills tryffeln tjocknat. Rör i matfettet och vispa tills det svalnat.
Blanda samman ingredienserna till glasyren.
Skär 10 skivor av kakan. Lägg samman skivorna 2 och 2 med lite tryffel emellan. Dela varje dubbelskiva i 4 bitar. Glasera varje bit med glasyren. Spritsa en ring av tryffel uppe på varje kaka. Blanda samman ingredienserna till garneringen och lägg en klick i mitten.
Receptet är framtaget av