Chokladtryffelkakor

20 stycken
Chokladtryffelkakor
Betyg: (12st)

Ingredienser

    Kaka

    • 50 g flytande margarin
    • 2 ägg
    • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 3 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 dl vatten

    Tryffel

    • 225g mörk choklad
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 1/2 msk kakao
    • 200 g smör eller margarin

    Glasering

    • 1 3/4 dl Dansukker Florsocker
    • 2 msk kakao
    • 1 msk vatten
    • 1 tsk olja eller flytande margarin

    Garnering

    • 1 dl Dansukker Florsocker
    • 2 tsk vatten
    • 1 droppe pepparmintsolja
    • röd karamellfärg

    Vispa ägg och muscovadorörsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i margarin och vatten. Häll smeten i smord och bröad avlång form, cirka 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr i mitten.

    Blanda choklad, vispgrädde, florsocker och kakao i en kastrull och sjud på svag värme tills tryffeln tjocknat. Rör i matfettet och vispa tills det svalnat.

    Blanda samman ingredienserna till glasyren.

    Skär 10 skivor av kakan. Lägg samman skivorna 2 och 2 med lite tryffel emellan. Dela varje dubbelskiva i 4 bitar. Glasera varje bit med glasyren. Spritsa en ring av tryffel uppe på varje kaka. Blanda samman ingredienserna till garneringen och lägg en klick i mitten.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker