Chokladtryfflar med hallon och kokos

15 st.
Aromatiska chokladtryfflar med syrlig hallonsmak och kokos.
Chokladtryfflar med hallon och kokos
Betyg: (7st)

Ingredienser

  • 120 g färska hallon
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g Dansukker Glykossirap

Överdrag

  • 200 g mörk choklad
  • 40 g kokosmjöl
  • 2 tsk hallonpulver

Häll hallonen i en gryta och värm till kokpunkten innan du silar bort kärnorna. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn på medelhög effekt. Värm vispgrädde, glykossirap och 25 g hallonpuré till kokpunkten och häll genast det över chokladen. Rör om från mitten och utåt med cirkelrörelser tills ganachen har blivit en slät smet. Använd gärna stavmixer på slutet. Låt ganachen stelna i kylskåp i 4–5 timmar och forma sedan till 15 lika stora tryfflar. Sätt in i frysen och smält under tiden chokladen till doppning. Blanda kokosmjöl och hallonpulver i en skål. Doppa tryfflarna i chokladen en i taget och vänd dem sedan i det ljusröda kokosmjölet.

Recept Anne au Chocolat för Dansukker