Chutney på gula tomater

2 tim

Betyg (69 st)

Ingredienser

750 g gula tomater
250 g gul lök
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayenenpeppar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomat, lök, vinäger, socker och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning. Tillsätt kryddorna och gelésockret och koka i 5 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp. Fungerar även med tomater i andra färger.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.