Citronfromage med salt crunch

Citronfromage med salt crunch

6 glas 1,5 tim
Citronfromage med salt crunch är en fräsch avslutning på en festmåltid. Förbered citronfromagen dagen innan och smula över crunch tillsammans med rivet citronskal precis innan servering.
Citronfromage med salt crunch
Betyg: (104st)

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • rivet skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad
  • 3 dl vispgrädde

Salta crunch

  • 1/2 dl kokos
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2/3 dl Dansukker Farinsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g smör, rumstempererat

Garnering

  • rivet citronskal, gärna obesprutat

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

Vispa äggulor och socker poröst.

Värm citronsaften i en kastrull och lägg ner gelatinbladen. Smält på låg värme.

Häll ner citronblandningen i en tunn stråle i äggsmeten under vispning. Tillsätt citronskalet.

Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Fördela i 6 glas och ställ i kylskåpet ca 1 tim.

Sätt ugnen på 160°C och gör crunchen. Lägg alla ingredienserna i en skål och arbeta samman med händerna.

Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper så att de blir smulor. Grädda mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna.

Vid servering, ta ut citronfromagen, smula crunch över och toppa med rivet citronskal.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;