Citrusmarmelad med whisky

Citrusmarmelad med whisky
Betyg: (0st)

Ingredienser

5 apelsiner, gärna obesprutade
1 citron, gärna obesprutad
1/2–1 grapefrukt, gärna obesprutad
5 kumquat
4 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker
3/4 dl whisky (kan uteslutas)

Tvätta frukterna noga. Dela dem i halvor och pressa ur saften. Hacka skalet och fruktköttet fint med kniv eller i matberedare.

Blanda saften och frukten med vatten i en gryta, och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter. Rör ner syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter under omrörning. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen väl. Tillsätt eventuellt whisky.

Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker