Corn dogs (majskorvar)

8 st
Corn dogs (majskorvar)
Betyg: (20st)

Ingredienser

2 1/2 dl siktat vetemjöl
1 3/4 dl gult majsmjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk margarin
1 stort, uppvispat ägg
1 3/4 dl standardmjölk
8 grillkorvar
8 grillspett i trä
matolja till fritering

Blanda vetemjöl, majsmjöl, rörsocker, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt margarinet och blanda till en smulig massa. Blanda i det uppvispade ägget och mjölken och vispa till en slät smet.

Torka av korvarna och spetsa dem på längden på grillspett. Doppa varje korv i smeten och se till att den blir jämntjockt täckt med hjälp av en slickepott.

Hetta upp olja till 200° i en järngryta eller liknande och fritera de smettäckta korvarna i 4-5 minuter. Servera genast.

Receptet är framtaget av

Dansukker