Couscous med glaserade auberginer

4 portioner som tillbehör
Couscous med glaserade auberginer
Betyg: (0st)

Ingredienser

1/2–1 aubergine skuren i tärningar, 2x2 cm
(du kan också använda bönor eller skivade champinjoner)
2 hackade schalottenlökar eller 1 dl annan hackad lök
1–2 hackade vitlöksklyftor
1/2 hackad röd chili
3 msk olivolja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 dl couscous
1 msk hackad färsk mynta
2 msk hackad bladpersilja
Salt och peppar
Saft av 1/2 citron
1/2–1 dl vatten

Värm oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna. Lägg i lök, vitlök och chili. Fräs i ytterligare cirka 1 minut.

Rör i sirapen och blanda den ordentligt med de andra ingredienserna. Blanda ner couscous, citronsaft och
vatten. Couscousen är klar när den har absorberat all vätska, det tar ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner mynta och persilja i couscousen innan den serveras. Den här rätten kan serveras som en vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör. Den passar särskilt bra till t ex fisk eller lamm. Du kan också använda kokt pasta eller ris i stället för couscous.

Receptet är framtaget av

Dansukker