Cubansk bönsallad

4-6 portioner
Cubansk bönsallad
Betyg: (66st)

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk black-eyed bönor
  • 1 burk kikärtor
  • 1/4 röd paprika i tärningar
  • 1/4 grön paprika i tärningar
  • 5-6 rädisor i skivor
  • 1 dl skivad salladslök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk Dansukker Farinsocker
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk, eller mindre, tabasco

Blanda tomatpuré, farinsocker, spiskummin, olja, vinäger, vitlök och tabasco i en serveringsskål. Skölj bönor och kikärtor i vatten och låt rinna av. Blanda bönor, kikärtor och övriga ingredienser i såsen i skålen. Rör om. Låt stå i kylskåp i minst 1 timme innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker