Fyllning
Pensling
Glasyr
Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, matfett, socker, salt och kardemumma.
Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Blanda samman kesella, äpplemos, brun farin och kanel, ingredienserna till fyllningen.
Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225-250 °C.
Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk. Garnera med chokladglasyr.
Receptet är framtaget av