Danska fastlagsbullar - lite nyttigare

25 stycken 30 min
Danska fastlagsbullar - lite nyttigare
Betyg: (14 st)

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 4 dl fingervarm mjölk
  • 100 g flytande margarin eller smör
  • 1 dl kesella
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • ca 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 dl kesella
  • 3 dl fast äpplemos
  • 2 msk Dansukker Brun Farin
  • 1 tsk kanel

Pensling

  • ägg

Glasyr

  • 1 3/4 dl Dansukker Florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2-3 tsk vatten

Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, matfett, socker, salt och kardemumma.

Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Blanda samman kesella, äpplemos, brun farin och kanel, ingredienserna till fyllningen.

Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225-250 °C.

Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk. Garnera med chokladglasyr.

Receptet är framtaget av

Dansukker