Ingredienser
1 kg tomater
500 g röda parikor
4-6 röda chilifrukter
8-10 vitlöksklyftor
1-2 tsk salt
1-2 tsk svartpeppar
1 msk oregano
1/2 dl vitvinsviäger
1 paket Dansukker Syltsocker 1+3
Instruktioner
Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj och kärna ur paprikorna. Finhacka eller mixa paprikor, chili och vitlök. Blanda tomat, paprika, chilifrukt, vitlök, salt, svartpeppar, oregano och vinäger i en gryta och koka under omrörning i 20 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt. Servera till kött-, korv- och pastarätter eller som smaksättare i grytor och såser.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.