Exotisk chokladkaka

1 kaka, cirka 12 bitar 45 minuter + tid att svalna
Chokladkakan får en läcker, lite kolaaktig karamellsmak av muscovadorörsockret. Den passar både som dessert efter en god middag eller som kalastårta.
Exotisk chokladkaka
Betyg: (21st)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • rivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 4 ägg

Garnering och tillbehör

  • 150 g vit choklad
  • 3 passionsfrukter
  • ev lättvispad grädde

Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smörj formen.

Smält smöret.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll över smöret och blanda. Tillsätt sedan äggen ett i taget och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda cirka 30 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.

Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad eller smält den i mikrovågsugn på medelvärme. Häll chokladen över kakan. Halvera och gröp ur frukterna över chokladen.
Nu är kakan färdig att servera. Servera eventuellt med lättvispad grädde.

Recept Erika Persson, Västerås