Fläderblomssaft

1/2 liter koncentrerad saft
Fläderblomssaft är en sommarklassiker som är enkel att göra. Låt bara saften stå kallt i 1-2 dygn så att vattnet suger åt sig av fläderblommornas och citronens härliga smak. Servera sedan din hemmagjorda fläderblomssaft till sommarens alla kalas!
Fläderblomssaft
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 15 fläderblomsklasar
  • 1 citron, tunt skivad, gärna obesprutad
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker

Skölj blomklasarna och lägg dem i en stor skål. Skiva citronen och lägg ovanpå blommorna.

Koka upp vatten, tillsätt saftsocker och rör tills det löst sig. Häll den heta vätskan över blommorna.

Täck över skålen och låt stå kallt i 1-2 dygn.

För klar saft, häll upp saften i en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker