Flamberade bananer med muscovado karamellsås

4 portioner
Flamberade bananer med muscovado karamellsås
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några nypor salt efter smak
  • 2 skivade bananer
  • 2 msk rom, helst mörk rom

För flambering

  • Gasbrännare eller tändstickor

Lägg muscovadosirap, smör, kanel, vaniljpulver och salt i en mellanstor stekpanna och låt smälta samman.

Koka blandningen på låg värme i 3–5 minuter, tills den tjocknar lite.

Lägg i bananskivorna och blanda dem varsamt tills de är täckta av karamellsåsen.

Häll romen över bananerna och flambera.

Servera omedelbart med glass och flarn.

Recept Emmanuella Sjögren för Dansukker