Fransknougat

16 st
Fransknougat
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 0,6 dl Vatten
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Honung
  • 0,8 dl Dansukker Glykossirap
  • 2 st Äggvita
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 3 dl Hackade mandlar
  • 1,5 dl Hackade pistagenötter

Choklad till doppning

  • 200 g Mörkchoklad

Metod
Koka vatten, Strösocker, Glykossirap och honung till 140 grader. Vispa under tiden upp äggvita och socker till en fluffig maräng ha sedan i karamellen i marängen, vispa smeten några minuter och tillsätt sedan nötterna. Låt smeten blanda på mellanväxel några minuter och kavla sedan ut nougaten ca 1-1,5 cm tjock.

Montering
Skär fina bitar av nougaten och doppa dem i mörkchoklad.

Recept Daniel Roos