Ingredienser
50 g jäst för söta degar
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl flytande margarin
3 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
1 msk malda pomeransskal
250 g torkad frukt t ex fikon, aprikoser, russin
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Instruktioner
Värm mjölk/vatten till cirka 35 °C. Smula jästen i en skål och tillsätt degspadet. Blanda i sirap, margarin, salt och pomeransskal. Hacka frukten i små bitar och blanda med grahamsmjölet och vänd ner i degspadet. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma till ett bröd som läggs på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.
Grädda fruktbrödet i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Lägg en bit folie över brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt. Pensla med vatten. Låt svalna på galler under duk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.